Samen Spelen is de basis van inclusie

Nieuws

Afbeelding1

Het schoolplein als motor voor inclusie. Kenniscafé voor SWVpo Rijn & Gelderse Vallei

Video SamenSpeelUitjes

Video SamenSpeelUitjes nu te bekijken!

Playground. Person in wheelchair plays with a music ball. Two people comment on the action.

Samen spelen in West Brabant West

Projecten

Video SamenSpeelUitjes

SamenSpeelUitjes voorjaar 2023

IMG_20181006_143143464

Welkom in onze samenspeeltuin! 21 stoere samenspeeluitjes

three children playing with loose parts

SpelenmaaR inclusieve Pop up Loose Parts Playground

Mijn naam is Ilse van der Put, al meer dan 10 jaar werk ik aan Inclusive play  met een focus op kinderen met een handicap in Nederland en andere landen. Toen ik 11 jaar geleden begon als Bendeleider van de Speeltuinbende was er nog geen Nederlands woord voor "Inclusief Play". Met de Speeltuinbende hebben we  de term "samen spelen" geïntroduceerd. Inmiddels kan ik trots zeggen dat die term is ingeburgerd met als kroon op het werk het SamenSpeelAkkoord.

Ik ben ervan overtuigd dat samen spelen de basis is voor de inclusieve samenleving.  Inclusieve speelplaatsen en activiteiten geven kinderen de kans om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en vrienden te maken. Zo groeien ze samen op tot volwassenen die het volstrekt gewoon vinden om samen te leven en werken.

Hoewel het recht op spelen voor alle kinderen wordt genoemd in twee VN-verdragen, het VN-verdrag inzake de rechten van het kind (geratificeerd door 196 landen) en het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (geratificeerd door 173 landen), is samen spelen voor veel kinderen met een handicap nog geen realiteit.

Ik zie er naar uit met je samen te werken aan een meer inclusieve wereld, een wereld waar alle kinderen de kans krijgen samen te spelen. 

IMG_2297