SpelenmaaR

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen in Nederland spelen steeds minder buiten, ook kinderen in Wageningen. De coronacrisis heeft deze negatieve trend nog versterkt.

Om het tij te keren is Empowerment by Playing samen met Johanna Schröder en Franziska Nath van Creatiefhuis Wageningen SpelenmaaR begonnen. SpelenmaaR is een inclusieve pop up loose parts playground.

Eind maart hebben we een startsubsidie ontvangen van Wageningen Doet. Hiermee kunnen we ons plan echt starten. 3 April zijn we klein op-gepopt op de Lente Markt in Wageningen, tijdens het 5 mei festival zijn we al weer steviger opgepopt. Zaterdag 18 juni was onze officiële Kick of in speeltuin Tuindorp. In de zomer gaan we on tour door Wageningen. Houdt de agenda in de gaten en voor locaties en tijden. Geef je op voor de nieuwsbrief.

 

Wat is SpelenmaaR?

SpelenmaaR is een programma om creatief, avontuurlijk en vrij spel in Wageningen e.o. te stimuleren, rijke speelomgevingen te creëren en kennisuitwisseling over spelen bij (groot) ouders, leerkrachten etc. te bevorderen.

SpelenmaaR is een verplaatsbare speelplek en popt op daar waar kinderen zijn..

SpelenmaaR is ook een inclusieve speelplek. Dit betekent dat alle kinderen welkom zijn en kunnen spelen. Ook kinderen met een handicap.

De pop up speelplek biedt kinderen de mogelijkheid vrij te spelen met losse materialen als dozen, doeken, autobanden, planken, touwen, tape etc. Dit type speelplek vindt haar basis in Denemarken waar het concept van de Loose Parts Adventure Playground is ontwikkeld. Het beproefde concept passen we toe in Wageningen e.o.

Agenda SpelenmaaR zomer 2022

Datum Tijd Lokatie
18 juni10:00-17:00Speeltuin Tuindorp
3 juli13.00 – 17.00Markt, Leeffestival
9 juli9.00 - 12.00hDorenweerd college Renkum, Kinderburgemeester
20 augustusMontmartre aan de Rijn
28 augustusTorckpark, Afsluiting Wageningse Kindercultuurzomer

Nieuws over SpelenmaaR

Succesvolle kick off SpelenmaaR

Zaterdag 18 juni was de officiële kick off van SpelenmaaR bij speeltuin Tuindorp. De Speeltuin was die dag het toneel van het jaarlijkse midzomerfeest. Heel wat kinderen zijn aan de slag gegaan met de losse materialen. Hutten verschenen en verdwenen weer, een olifant werd uitgelaten, er werden uitvindingen gedaan, zwaardgevechten gehouden en nog veel meer.…

20220505_150743

Vrijheid met dozen

30 juni is er weer een bijeenkomst van het SamenSpeelNetwerk. Het thema van de dag is “Van Speeltoestel tot samenspel”. Ter voorbereiding onderzoek ik deze weken van alle kanten dit boeiende proces.   Deze foto van een kind dat uit een doos kruipt, is genomen tijdens het 5 mei festival in Wageningen. 95.000 mensen, jong…

Inschrijven nieuwsbrief SpelenmaaR