SpelenmaaR inclusieve Pop up Loose Parts Playground

Kinderen in Nederland spelen steeds minder buiten, ook kinderen in Wageningen. De coronacrisis heeft deze negatieve trend nog versterkt.

Om het tij te keren ben ik samen met Johanna Schröder en Franziska Nath van Creatiefhuis Wageningen SpelenmaaR begonnen. SpelenmaaR is een inclusieve pop up loose parts playground.

Eind maart hebben we een startsubsidie ontvangen van Wageningen Doet. Hiermee kunnen we ons plan echt starten. 3 April zijn we klein op-gepopt op de Lente Markt in Wageningen, op 5 mei in het Torckpark, tijdens het 5 mei festival, poppen we al wat groter op. Zo doen we ervaring op voor de officiële kick off op zaterdag 18 juni in Speeltuin Tuindorp en de SpelenmaaR on tour in de zomer.

Maar wat is SpelenmaaR? SpelenmaaR is een programma om creatief, avontuurlijk en vrij spel in Wageningen e.o. te stimuleren, rijke speelomgevingen te creëren en kennisuitwisseling over spelen bij (groot) ouders, leerkrachten etc. te bevorderen.

SpelenmaaR is een verplaatsbare speelplek en popt op daar waar kinderen zijn..
De pop up speelplek biedt kinderen de mogelijkheid vrij te spelen met losse materialen als dozen, doeken, autobanden, planken, touwen, tape etc. Dit type speelplek vindt haar basis in Denemarken waar het concept van de Loose Parts Adventure Playground is ontwikkeld. Het beproefde concept passen we toe in Wageningen e.o. Klik voor meer info en agenda  hier

 

Blogs

Welkom in onze samenspeeltuin! 21 stoere samenspeeluitjes

Inhoudelijke organisatie van de zesde netwerk bijeenkomst van het samenspelennetwerk

Feestelijke opening speelplein KSU de Spits – Utrecht

Succesvolle kick off SpelenmaaR

2 juni 2022 Workshop Samen Spelen SBB Gagelbos – Utrecht

19 mei 2022 Workshop Samen Spelen Boerplay – Nieuwendijk

Coming to Holland

Vrijheid met dozen

De zin van de roller glijbaan

In the eyes of a child

Question?

    Posted in ,